Make your own free website on Tripod.com
Welkom bij de Infinity Classic Club

Home

Links/Guestbook
Messageboard
Links
Files *HOT!*
The ICC sessions
Bill watkins
The ICC sessions

Recencies van de leden

ICC DAG 1

SET VAN DUTCH911

Infinity RS-1b (front)
Infinity 2 X Kappa video Center series II (center)
Infinity Kappa 8.2i (rear)

Versterkers:
2 X accuphase (305v + P-102 voor de IRS-1b)
Yamaha (voor center en rear)
Bron: Philips dvdspeler (type?) voor zowel cd's als dvd's

 
Vandaag is het er dan toch van gekomen, de eerste dag van de ICC zit erop.

Vanmorgen om kwart over elf stonden LeonS en Tweede Henk bij mij op de stoep. We hebben maar even naar mijn R90's geluisterd, want SpeedyAndré was er nog niet. Van Muziekfreak hebben we geheel niks meer vernomen....

We zouden n.l. om 11:30 vertrekken naar zuidlimburg.
Om 12:00 belt André (nou even zonder Speedy) dat hij toch maar besloten heeft om rechtsreeks naar limburg te rijden. Hij was toen bij Breda...
Wij dus maar snel in de Auto en op weg naar Dutch9911.

Wauw wat een berg Infinity's. Twee van die dingen (IRS-B1) aan elke kant van een grote Sony projectie TV, twee er onder (Kappa vcs II), en dan nog twee Kappa 8.2 als achterkanaal.

Het hele spul is op een uiterst complexe wijze aangesloten op diverse Accuphase eindversterkers.

Na een heerlijk stuk gebak (namens de organisatie hiervoor hartelijk dank), toch maar aan het luisteren.

Eerst even zonder beeld, en twee kanaals (nou ja twee...). Hiervoor hebben we Kitaro live in Amerika gedraaid. Dit zeer imponerende stuk muziek kwam erg overtuigend de kamer in rollen. Deze set ontbeert zeker geen impact. Nou is deze CD niet erg mooi opgenomen, omdat het midden en hoog wat vervormd. Maar toch. Ondanks de enorme niveauverschillen blijft het realisme zeer nadrukkelijk aanwezig.

Hierna dus het beeld erbij (en de rest van de speakers). Peter Gabriel erop....
Dit had zo'n hoog realiteitsgehalte dat Tweede Henk spontaan mee ging applaudiseren  . Ik kon dit nog nauwelijks onderdrukken, want je staat natuurlijk voor gek....  .

Ook bij de DVD video was jammer genoeg weer die irritante vervorming te horen. Dat MP3 effect van DVD is toch wel erg hinderlijk. Ook is bij deze DVD de muziek niet synchroon met de muziek. Op zich vond ik dat bij deze muziek niet erg storend. LeonS merkte op dat hij het allemaal wel heel erg intens ervoer.

Na zowat de hele DVD gedraaid te hebben toch maar eens "gewone" muziek in het laadtje. We hebben van Talk-Talk tot Molly Johnson geluisterd. En van bijna klassiek via jazz naar rock, en terug.

En telkens weer die enorme realiteit.

Dan blijkt ook dat dit realiteitsgevoel en high end niks met elkaar te maken hebben, want echt supermooi klinkt het allemaal niet. Plaatsing, natuurlijkheid en ruimte zitten (nog) niet in de set. Dutch9911 is dan ook nog naarstig aan het zoeken naar verbeteringen.

Ik maakte toen een opmerking die ik hier maar niet zal herhalen....

Aan het eind van de middag weer zwaar onder de indruk vertrokken in noordelijke richting. Het was me het dagje wel.

Op, naar de volgende bijeenkomst. Infinity heeft duidelijk vele gezichten.
 
Hans
 
 

RS-1b foto 1

RS-1b foto 2

De gehele set

Kappa 8.2i rear

ICC DAG 2

 
 
SET VAN: HANS VAN LIEMPD
 
Set bestaand uit: ARRAY en nog een ARRAY
Harman Kardon en Philips [sacd]
Speakers: Infinity R.90
 
Bijzonder: De Northstar van speedyàndre is ingezet geweest bij deze sessie.
 
Bron: www.hear.nl
 
 
We hebben weer een leuke ICC meeting gehad, wederom in het zuiden des lands.
Zoals gebruikelijk  was ik later aanwezig, bij mij beginnen altijd telefoons te rinkelen enzo als ik weg wil 
Toen ik binnen kwam zaten de anderen te luisteren naar een van de eerste cd's, het laag was nogal nadrukkelijk (in de opname) aanwezig.
Ik kwam erbij zitten en liet de muziek tot me komen.

De zwarte Array stereo versterker stuurde de R90's aan met de HK760 als bron.
Op verzoek werd ook de Philips sacd963 ingezet om sacd's en cd's te draaien, met cd's was deze duidelijk de mindere van de HK.
Zo op het eerste gehoor verschilt het geluid van deze R90's niet veel van de mijne, zowat de hele set heeft ook al eens bij mij gespeeld.

user posted image

Wat wel weer tot uiting kwam is het 'kale' geluid van de HK, tonaal correct, maar zonder al teveel sfeer en nogal koeltjes van timbre.
Met sacd's deed de Philips beter zijn best, de kleine details waren beter te horen bij diverse (klassieke) stukken, alleen knalde het niet erg.
Bij een stuk waarbij een operazangeres voluit mocht gaan, bleek dat de stem niet helemaal schoon bleef bij zowel de HK als de Philips.

Beide spelers zorgen voor een groot beeld met voldoende diepte, dankzij de Array versterking hoor je veel details en souplesse.
Echter als we erg luid speelden, dan kreeg het geluid iets licht stresserigs over zich, Hans liet de versterker even pieken.
Dat er verder niets bijzonder gebeurt zoals clippen vind ik netjes, bij hoge volumes zul je niets opblazen met deze set.

Vervolgens plaatsten we mijn Northstar cdspeler op de plaats van de Philips en gingen we even met de LP12 verder om de Northstar de tijd te geven op te warmen en tegelijk werden de MKII monoblokken aangesloten.
De tikken waren niet van de lucht, al waren er ook diverse oude elpee's die kraakhelder klonken, Hans weet ze wel uit te kiezen
Tja, 'analoog' geluid heeft z'n charmes, maar het blijft een vrij onhandig medium waarbij het een gok is of de elpees goed klinken, een optisch schone plaat is geen garantie voor een tikvrije weergave

user posted image

Intussen was de Northstar op temperatuur en ik werd benoemd tot discjockey
Ik viel met de deur in huis door flink uit te pakken met Japanse percussie van Joji Hirota, The gate heet deze cd.
Nummer 3 is een lang en heftig stuk waarbij Joji kennelijk wat energie kwijt moest, wat een geweld is dat zeg
Ik kan niet anders zeggen dan dat de set hier prima mee om gaat, geprojecteerd als een zeer groot podium wordt alles zowel verfijnd als krachtig weergegeven, de versterkers verslikken zich geen moment en 'snel' is het juiste woord voor deze combinatie.
We nemen even gas terug met The testament of freedom, die aan het eind minstens zo hard tekeer gaat als de vorige cd
Dit is een prachtige opname, waarbij een mannenkoor vergezeld van een groot orkest de prestaties van de set maximaal benut.

Per ongeluk komen de Japanse troms weer boven water als ik Kryptos van Vollenweider op zet, maar dit keer is er veel afwisseling met de harp, orchestraal werk en alles wat Andreas er bij sleept.
Er volgt nog een lange rij cd's van Hans en CoenR, ik weet daar de titels niet meer van.
Ter vergelijking mocht de operazangeres haar kunsten nog eens vertonen en nu was er toch duidelijk minder sprake van vervorming, alleen bij erg hoog volume was er nog een spoortje 'digitaal' hoorbaar.
Een klassieke cd van CoenR bleek niet erg lekker te klinken, de HK deed dit wat beter, maar ook niet echt optimaal, waar dit aan lag weten we niet.
Jammer genoeg hadden Leon en Henk geen cd's meegebracht, dit zou de variatie wat groter hebben gemaakt
Dus volgende keer graag allemaal cd's meenemen, het is een meeting door en voor alle ICC leden

André
 
2de recensie Coenr
 
Hoppa ... je kijkt 24 uur niet op het forum en ze zitten alweer aan pagina 3 van dit onderwerp ... schurken
Ook wij vonden het heel gezellig bij Hans en hij had ons prima verzorgt met koffie, fris en zelfs een stukje taart! Bij binnenkomst stond de standaard setup van Hans te draaien: HK760 (zwaar gemod.), Array pre-amp, Array stereo eindtrap 2x100W (aan 4 ohm) en natuurlijk de Infinity R90's. Het hele spul was aan elkaar gemacrameed  met zelfbouwkabels die optisch het best te vergelijken zijn met een grof gebreide wintertrui

Als eerste ging een STS (Frits de With) CD in de lade van de HK om een algemeen beeld te krijgen. Hieruit bleek een mooi homogeen geluidsbeeld zonder opvallende gebreken. Ik vond wel dat het geluid iets aan de speakers bleef hangen, hetgeen mijns inziens oa. veroorzaakt wordt door de korte afstand tussen de speakers en de achterwand. Dit is overigens niet te wijzigen daar anders de doorgang naar de studeerkamer (met daarin de PC) van Hans geblokkeerd zou raken en hij niet meer aan dit forum zou kunnen deelnemen, hetgeen ook weer niet wenselijk is.

Later werd de HK met de Philips 963 SACD speler van Hans vergeleken d.m.v. diverse CD's, waaruit bleek dat de Philips de mindere speler was. Niet dat hierbij grote gebreken of fouten bleken, maar je zat gewoon naar twee spelers uit een andere prijsklasse te luisteren. Met een SACD van Carmen Gomez (weer van STS) kwam de Philips wat meer tot leven en kon de HK (die de normale CD laag mocht lezen) achter zich laten. Hierbij de opmerking dat beide spelers in mijn ogen prima presteren binnen hun prijsklasse, maar wel de zwakste schakels vormen in de set van Hans.
Dit bleek ook toen de Northstar loopwerk met losse DAC combi van André aan de set werden toegevoegd. De weergave werd voornamer, warmer en gedetailleerder. Vooral de dynamiek ging er flink op vooruit. Dit laatste werd nog eens extra benadrukt toen de stereo eindversterker werd vervangen door twee monoblokken (eveneens van Array), waarmee er ook meteen meer rust in de weergave kwam. Met deze set samenstelling waren we klaarblijkelijk allemaal erg tevreden want hier zijn we de rest van de middag naar blijven luisteren.

Hierbij ijverden André en ik om zo min mogelijk voor de hand liggende muziek aan te dragen. Op de gigantische trommels waar André mee aan kwam (op CD wel te verstaan) sloeg ik terug met de Steinway van Yundi Li (CD: Yundi Li: Liszt) gevolgt door de gillende gitaren van Paul Gilbert & Jimi Kidd (CD: Raw Blues Power) ... waarna we allemaal ons haar weer terug in model moesten kammen en we Henk en Hans bijna moesten reanimeren. Omdat we toen toch van god los waren volgde de CD van St Germain - Boulevard waarom diverse drumcomputers voorkomen die het wel wilde aanleggen met de 25cm woofers van de R90's van Hans. Hans kreeg hier snel genoeg van en liet horen dat ook de CD van de Doelen van dit jaar wel een baslijntje kent (dan echter acoustisch). Een CD van Deutsche Grammophon met daarop "Le quattro stagioni" door Anne Sophie Mutter kwam niet lekker uit de verf en klonk erg digitaal. De HK deed het nu iets beter dan de Northstar, maar optimaal was het niet. André probeerde dit af te doen met (in mijn ogen) "de opmerking van de dag" door kijkend naar de CD te zeggen: "Tsja, wat verwacht je nou van zo'n stelletje beginnende studenten ... ".

Het blijkt hier echter te gaan om leden van het Berliner Philharmonic waarvan Anne Sofie overigens soliste was

Ook de prachtige aria "Casta Diva" die door mevrouw Gheorghiu ten gehore werden gebracht kwamen in de luidste passage's niet helemaal uit de verf. Dit zou inderdaad aan de powercords kunnen liggen zoals André al eerder geschreven heeft, maar kan mijns inziens ook liggen aan het tijdelijk buiten adem raken van de eindversterkers. Het is immers bekend dat Infinity speakers in sommige frequentiegebieden nogal kunnen dippen in impedantie, waardoor de eindbakken heel veel stroom moeten leveren. We hebben het probleem in iedergeval niet kunnen oplossen door de HK CD speler in te zetten en als ik mij niet vergis draaide de Northstar met de eigen powerkabels van André.

Tussendoor hebben we ook nog even naar de Linn LP12 van Hans geluisterd met een opname van de LP "Third World" met de track"Now that we found love" en enkele prachtige opnames van een zeer audiofiel verantwoorde LP (ingebracht door Hans) van Thelma Houston. De draaitafel in combinatie met een Benz Gold element en een Array phono pre-amp gaf zeer gedetailleerd (analitisch) weer met het bekende analoge gemak. Van mij mocht deze combi iets meer body hebben in het laag ... André hoorde trouwens alleen maar de kraakjes en wilde het liefst zo snel mogelijk terug naar digitaal ... ieder zijn meug 

Al met al een leuke middag ... en over een week of vier gaan we naar Henk in Wageningen. Die heeft beloofd ons te verrassen met "geluid zoals het hoort" middels een Meridian CD speler en Kappa 90's. Ik ben even vergeten welke versterking hij ook alweer gebruikt ... maar dat wil hij vast zelf wel vertellen.

Vanaf deze plek nogmaals: bedankt Hans voor de leuke middag en je gastvrijheid !!!

Coenr
 
 
 
 

Site created by Muziekfreak and friends.